Prachtige bollen worden ambachtelijk gebakken.
Door bemiddeling van monumentenzorg van de provincie Drenthe kreeg “De Wachter”de tekening van een oven, die oorspronkelijk bij bakker Van Breda in Annen heeft gestaan.
Deze oven is nagebouwd in het museum.
Hoewel de oven oorspronkelijk met takkenbossen en turf warm werd gestookt, is dit in de tijd van vandaag niet meer realiseerbaar.
Het gebrek aan takkenbossen en al de eisen aan hygiëne staan dit in de weg.
Daarom wordt de oven nu met een oliebrander verhit.
In de oven wordt op ambachtelijke wijze brood gebakken.
U kunt zien hoe bakkers hun deeg kneden, verdelen en opmaken voordat het de oven in gaat.
Het geurt heerlijk als de koeken, broodjes of krentenbroden weer uit de oven komen.
De producten (diverse soorten brood en krentenbrood, hardbrood, lekkers bij de koffie, molenkoeken, worstenbroodjes etc.) kunt u in de bakkerswinkel aanschaffen.