Algemeen

Koekjesbakken bij De Wachter

  • 26 september 2022

In het kader van “oktober kindermaand” worden er weer veel zoete koekjes gebakken bij Museum de Wachter in Zuidlaren. Op zaterdag 8 en 22 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar mee doen. Elke dag kunnen vijf groepen van steeds 6 deelnemers meedoen. De eerste groep start om 9.00 uur, de laatste om 14.00 uur. De voorbereiding, het versieren, bakken en uiteraard ook het proeven gebeurt onder leiding van de vrijwillige bakkers van de Wachter. Het hele proces van deeg tot koekje duurt ongeveer een uur.

Om op te geven voor het koekjes bakken stuur je een mail  naar koekjesdewachter@gmail.com  met naam en leeftijd en de dag van je voorkeur. Dit kan ook via de website van De Wachter. Klik hier om het opgaveformulier in te vullen.
Deelname gaat op volgorde van aanmelding en begeleiding door een van de ouders (opa of oma mag ook) is verplicht.  Deelnemers krijgen de gebakken koekjes uiteraard mee naar huis.

De toegang bedraagt 4,50 euro voor de kinderen, volwassenen betalen de normale entree prijs. Na het bakken zijn de kinderen en ouders van harte welkom in de rest van het museum.  Op beide dagen kun je zelf een draaiorgel bedienen, graan malen en lijnolie slaan. Ook zijn er de gebruikelijke  demonstraties klompen maken, hout zagen en stoom machines.